

ສາທາລະນະລັດ ປະຊາທິປະໄຕ ປະຊາຊົນລາວ ສັນຕິພາບ ເອກະລາດ ປະຊາທິປະໄຕ ເອກະພາບ ວັດທະນະຖາວອນ

ອົງການໄອຍະການປະຊາຊົນສູງສຸດ ສານປະຊາຊົນສູງສຸດ

ເລກທ<u>ີ 3/6</u>/ອອປສ.ສປສສ ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ, ວັນທ<u>ີ 27 / 8 /200</u>9

ຂໍ້ຕຶກລົງ

ຂອງ ໄອຍະການປະຊາຊົນສູງສຸດ ແລະ ປະທານສານປະຊາຊົນສູງສຸດ ວ່າດ້ວຍ ການຮັບຮອງເອົາທີ່ຕັ້ງຂອງສຳນັກງານ ອົງການ ໄອຍະການປະຊາຊົນເຂດ ແລະ ສານປະຊາຊົນເຂດ ໃນຂອບເຂດທົ່ວປະເທດ

- ອີງຕາມ ມະຕິຕົກລົງຂອງຄະນະປະຈຳສະພາແຫ່ງຊາດ ສະບັບເລກທີ 113/ຄປຈ, ລົງວັນທີ 28 ພຶດສະພາ 2009, ວ່າດ້ວຍ ການປັບປຸງລະບົບສານ ແລະ ອົງການໄອຍະການປະ ຊາຊົນ.
- ອີງຕາມ ບົດບັນທຶກຂອງກອງປະຊຸມກ່ຽວກັບ ການປັບປຸງລະບົບສານປະຊາຊົນ ແລະ ອົງການ ໄອຍະການປະຊາຊົນ ໃນຂອບເຂດທົ່ວປະເທດ.

ໄອຍະການປະຊາຊົນສູງສຸດ ແລະ ສານປະຊາຊົນສູງສຸດ ຕົກລົງ :

- <u>ມາດຕາ</u> 1 : ເຫັນດີຮັບຮອງເອົາທີ່ຕັ້ງຂອງ ສຳນັກງານອົງການໄອຍະການປະຊາຊົນ ແລະ ສານ ປະຊາຊົນເຂດ ໃນຂອບເຂດທົ່ວປະເທດ, ຊຶ່ງລາຍລະອຸງດດັ່ງລຸ່ມນີ້ :
- 1) ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ : ຈັດຕັ້ງເປັນ 3 ເຂດຄື :
 - + <u>ເຂດທີ່</u> 1: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງສີໂຄດຕະບອງ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງສີໂຄດຕະບອງ, ເມືອງ ນາຊາຍທອງ ແລະ ເມືອງ ສັງທອງ.
 - + <u>ເຂດທີ່</u> 2: ຕັ້ງຢູ່ເມືອງໄຊທານີ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງໄຊທານີ, ເມືອງປາກງື່ມ ແລະ ເມືອງ ໄຊເສດຖາ.
 - + <u>ເຂດທີ</u> 3: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ສີສັດຕະນາກ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ສີສັດຕະນາກ, ເມືອງ ຈັນທະບູລີ ແລະ ເມືອງ ຫາດຊາຍຟອງ.
- 2) ແຂວງ ຕຶ້ງສາລີ : ຈັດຕັ້ງເປັນ 2 ເຂດຄື :
 - + <u>ເຂດທີ່</u> 1: ຕັ້ງຢູ່ເມືອງ ຂວາ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ຂວາ, ເມືອງ ໃໝ່ ແລະ ເມືອງ ສຳພັນ.
 - + <u>ເຂດທີ</u> 2: ຈັດຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ບຸນເໜືອ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ບຸນເໜືອ, ເມືອງ ບຸນໃຕ້, ເມືອງ ຍອດອູ ແລະ ເມືອງ ຜົ້ງສາລີ.

3) ແຂວງຫົວພັນ : ຈັດຕັ້ງເປັນ 2 ເຂດຄື :

+ <u>ເຂດທີ່</u> 1: ຕັ້ງຢູ່ເມືອງ ຊຳເໜືອ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ຊຳເໜືອ, ເມືອງ ວງງ ໄຊ, ເມືອງ ຫົວເມືອງ, ເມືອງ ຊຳໃຕ້ ແລະ ເມືອງ ວຸງທອງ.

+ <u>ເຂດທີ</u> 2: ຕັ້ງຢູ່ເມືອງ ຊຸງຄໍ້, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ຊຸງຄໍ້, ເມືອງ ສົບເບົາ ແລະ ເມືອງ ແອດ.

4) ແຂວງ ຊຸງງຂວາງ : ຈັດຕັ້ງເປັນ 3 ເຂດຄື :

- + <u>ເຂດທີ່</u> 1: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ແປກ, ລວມມີບັນດາເມືອງທີ່ຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ແປກ, ເມືອງ ຜາໄຊ ແລະ ເມືອງ ພູກູດ.
- + <u>ເຂດທີ່</u> 2: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ຄຳ, ລວມມີບັນດາເມືອງທີ່ຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ຄຳ ແລະ ເມືອງ ໜອງ ແຮດ.
- + <u>ເຂດທີ</u> 3: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ຄູນ, ລວມມີບັນດາເມືອງທີ່ຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ຄູນ, ເມືອງ ທ່າໂທມ ແລະ ເມືອງ ໝອກໃໝ່.

5) ແຊວງ ອຸດີມໄຊ : ຈັດຕັ້ງເປັນ 2 ເຂດຄື :

- + <u>ເຂດທີ່</u> 1: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ໄຊ, ລວມມີບັນດາເມືອງທີ່ຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ໄຊ, ເມືອງ ຫຼາ ແລະ ເມືອງ ນາໝໍ້.
- + <u>ເຂດທີ</u> 2: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ຮຸນ, ລວມມີບັນດາເມືອງທີ່ຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ຮຸນ, ເມືອງ ປາກແບງ, ເມືອງ ແບງ ແລະ ເມືອງ ງາ.

6) <u>ແຂວງ ຫຼວງນຳ້ທາ</u> : ຈັດຕັ້ງເປັນ 2 ເຂດຄື :

- + <u>ເຂດທີ່</u> 1: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ຫຼວງນຳ້ທາ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງຫຼວງນຳ້ທາ, ເມືອງ ນາແລ ແລະ ເມືອງ ວຸງງພູຄາ.
- + ເຂດທີ່ 2: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ສິງ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ສິງ ແລະ ເມືອງ ລອງ.

7) ແຂວງ ບໍ່ແກັວ : ຈັດຕັ້ງເປັນ 2 ເຂດຄື :

- + <u>ເຂດທີ່</u> 1: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ຫ້ວຍຊາຍ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ຫ້ວຍຊາຍ, ເມືອງ ຕົ້ນເຜິ້ງ ແລະ ເມືອງ ເມິງ.
- + <u>ເຂດທີ່</u> 2: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ຜາອຸດົມ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ຜາອຸດົມ ແລະ ເມືອງ ປາກທາ.

8) ແຂວງ ໄຊຍະບູລີ : ຈັດຕັ້ງເປັນ 3 ເຂດຄື :

- + <u>ເຂດທີ່</u> 1: ຕັ້ງຢູ່ເມືອງໄຊຍະບູລີ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ໄຊຍະບູລີ, ເມືອງ ພຸງ ແລະ ເມືອງ ໄຊສະຖານ.
- + <u>ເຂດທີ່</u> 2: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ປາກລາຍ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ປາກລາຍ, ເມືອງ ແກ່ນທ້າວ, ເມືອງ ບໍ່ແຕນ ແລະ ເມືອງ ທົ່ງມີໄຊ.
- + <u>ເຂດທີ</u> 3: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ທີງສາ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ທົງສາ, ເມືອງ ຊຸງງ ຮ່ອນ, ເມືອງ ຄອບ ແລະ ເມືອງ ເງິນ.

9) ແຂວງ ຫຼວງພະບາງ : ຈັດຕັ້ງເປັນ 3 ເຂດຄື :

+ <u>ເຂດທີ່</u> 1: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ຫຼວງພະບາງ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ຫຼວງພະບາງ, ເມືອງ ປາກຄູ, ເມືອງ ປາກແຊງ ແລະ ເມືອງ ໄພນໄຊ.

1

+ <u>ເຂດທີ</u> 2: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ນ**ຳ**ບາກ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ນຳ້ບາກ, ເມືອງ ງອຍ ແລະ ເມືອງ ວຸງງຄຳ.

+ <u>ເຂດທີ່</u> 3: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ຊຸງງເງິນ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ຊຸງງເງິນ, ເມືອງ ນານ

ແລະ ເມືອງຄູນ.

10) <u>ແຂວງ ວງງຈັນ</u> : ຈັດຕັ້ງເປັນ 4 ເຂດຄື :

+ <u>ເຂດທີ</u> 1: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ວຽງຄຳ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ວຽງຄຳ, ເມືອງ ໂພນ ໂຮງ, ເມືອງ ທຸລະຄົມ ແລະ ເມືອງ ແກ້ວອຸດົມ.

+ ເຂດທີ 2: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ວັງວຸງງ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ວັງວົງງ, ເມືອງ ກາສີ,

ເມືອງ ແມດ ແລະ ເມືອງ ຫີນເຫີບ.

+ <u>ເຂດທີ່</u> 3: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ຊະນະຄາມ ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ໝື່ນ, ເມືອງ ເຟືອງ ແລະ ເມືອງ ຊະນະຄາມ.

+ ເຂດທີ 4: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ໄຊສົມບູນ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ໄຊສົມບູນ ແລະ

ເມືອງ ຮິ່ມ.

11) ແຂວງ ບໍລິຄຳໄຊ : ຈັດຕັ້ງເປັນ 2 ເຂດຄື :

+ <u>ເຂດທີ່</u> 1: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ປາກຊັນ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ປາກຊັນ, ເມືອງ ບໍລິຄັນ, ເມືອງ ປາກກະດິງ ແລະ ເມືອງ ທ່າພະບາດ.

+ <u>ເຂດທີ</u> 2: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ຄຳເກີດ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ຄຳເກີດ, ເມືອງ ວງງ ທອງ ແລະ ເມືອງ ໄຊຈຳພອນ.

12<u>) ແຂວງ ຄຳມ່ວນ</u> : ຈັດຕັ້ງປັນ 2 ເຂດຄື :

+ <u>ເຂດທີ</u> 1: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ທ່າແຂກ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ທ່າແຂກ, ເມືອງ ຫີນບູນ, ເມືອງ ໜອງບົກ ແລະ ເມືອງ ເຊບັ້ງໄຟ.

+ <u>ເຂດທີ່</u> 2: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ມະຫາໄຊ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ມະຫາໄຊ, ເມືອງ ຍົມມະມາດ, ເມືອງ ໄຊບົວທອງ, ເມືອງ ນາກາຍ ແລະ ເມືອງ ບົວລະພາ.

13) <u>ແຂວງ ສະຫວັນນະເຂດ</u> : ຈັດຕັ້ງເປັນ 3 ເຂດຄື :

4 <u>ເຂດທີ</u> 1: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ໄກສອນ ພົມວິຫານ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ໄກສອນ ພົມວິຫານ, ເມືອງ ອຸທຸມພອນ, ເມືອງ ໄຊບູລີ, ເມືອງ ອາດສະພອນ ແລະ ເມືອງ ອາດສະພັງທອງ.

+ <u>ເຂດທີ່</u> 2: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ສອງຄອນ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ສອງຄອນ, ເມືອງ ຈຳພອນ, ເມືອງ ທ່າປາງທອງ, ເມືອງ ໄຊພູທອງ ແລະ ເມືອງ ຊົນບູລີ.

+ <u>ເຂດທີ</u> 3: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ເຊໂປນ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ເຊໂປນ, ເມືອງ ພິນ, ເມືອງ ພະລານໄຊ, ເມືອງ ນອງ ແລະ ເມືອງ ວິລະບູລີ.

14) <u>ແຂວງ ສາລະວັນ</u> : ຈັດຕັ້ງເປັນ 2 ເຂດຄື :

+ <u>ເຂດທີ່</u> 1: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ສາລະວັນ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ສາລະວັນ, ເມືອງ ເລົ່າງາມ, ເມືອງ ຕຸ້ມລານ, ເມືອງ ສະໜ້ວຍ ແລະ ເມືອງ ຕະໂອ້ຍ.

+ <u>ເຂດທີ</u> 2: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ຄົງເຊໂດນ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ຄົງເຊໂດນ, ເມືອງ ວາປີ ແລະ ເມືອງ ລະຄອນເພັງ. 15) <u>ແຂວງ ຈຳປາສັກ</u> : ຕັ້ງເປັນ 2 ເຂດຄື :

+ <u>ເຂດທີ</u> 1: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ປາກເຊ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ປາກເຊ, ເມືອງ ປາກ ຊ່ອງ, ເມືອງ ຊະນະສົມບູນ, ເມືອງ ຈຳປາສັກ, ເມືອງ ໂພນທອງ ແລະ ເມືອງ ບາຈງງຈະເລີນສຸກ.

+ <u>ເຂດທີ</u> 2: ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ໂຂງ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງໂຂງ, ເມືອງ ປະທຸມພອນ, ເມືອງ ມູນລະປະໂມກ ແລະ ເມືອງ ສຸຂຸມມາ.

+ ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ໄຊເສດຖາ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ໄຊເສດຖ^າ, ເມືອງ ສາມັກຄື ໄຊ, ເມືອງ ພູວົງ, ເມືອງ ສະໜາມໄຊ ແລະ ເມືອງ ຊານໄຊ.

ົ້າ 17<u>) ແຂວງ ເຊກອງ</u> : ຈັດຕັ້ງເປັນ 1 ເຂດຄື :

/ + ຕັ້ງຢູ່ ເມືອງ ລະມາມ, ລວມມີບັນດາເມືອງຂຶ້ນກັບຄື: ເມືອງ ລະມາມ, ເມືອງ ທ່າແຕງ, ເມືອງ ກະລຶມ ແລະ ເມືອງ ດັກຈຶງ.

<u>ມາດຕາ</u> 2 : ອົງການໄອຍະການປະຊາຊົນ, ສານປະຊາຊົນ, ບັນດາກະຊວງ, ອົງການທູງບເທົ່າ, ບັນດາອົງການຈັດຕັ້ງມະຫາຊົນ, ແນວລາວສ້າງຊາດ, ອຳນາດການປົກຄອງທຸກຂັ້ນ ຈົ່ງຮັບຮູ້ ແລະ ປະຕິບັດ ຂໍ້ຕົກລົງສະບັບນີ້ ຢ່າງເຂັ້ມງວດ ແລະ ຖືກຕ້ອງ.

<u>ມາດຕາ 3</u> : ຂໍ້ຕົກລົງສະບັບນີ້ມີຜົນສັກສິດ ນັບແຕ່ມື້ລົງລາຍເຊັນເປັນຕົ້ນໄປ.



ສີມທັນ ແພງຄຳມີ

ปะทามสามปะຊາຊิมสูງสุด



ຄ່ານີ້ ໄຊຍະວົງ

+ <u>ບອນສາ</u> :		
- ละมะปะจานท่าฉาก		1 ລະບັບ
- ບັນດາກະຊວງ - ອົງການຫຼາບເທົ່າ -	อ้อมล้า	ງສູນກາງ
	ບ່ອນລະ	1 ສະບັບ
- ຫົວໜ້າຫ້ອງວ່າການສູນກາງພັກ		
ละบะจัดตั้ງลูบภาๆพัท	ບ່ອນລະ	1 ສະບັບ
- ເຈົ້າແຂວງ, ເຈົ້າຄອງນະຄອນ		17 ສະບັບ
- ຄະນະຈັດຕັ້ງ ແຂວງ ແຕ່ລະແຂວງ		17 ສະບັບ
- ສານປະຊາຊົນແຂວງ, ນະຄອນຫຼວງ		17 ສະບັບ
- ອ ຍ ກ ແຂວງ ແລະ ນະຄອນຫຼວງ		17 ສະບັບ
- ສານປະຊາຊົນເຂດ		39 ສະບັບ
- ១ ຢ ກ ເຂດ		39 ສະປັບ
- ເຈົ້າເມືອງ	5	142 ສະບັບ
- สำเบิงทีมจัดตั้ง คลปล		3 ฆษบับ

ສຳເນົາກົມຈັດຕັ້ງ ສານປະຊາຊົນສູງສຸດ